Regulament Piramida

                  REGULAMENTUL PIRAMIDEI CLUBULUI DE TENIS PETRODAVA

Ce este Piramida ?

Piramida este o competitie de tenis destinata exclusiv amatorilor atat pentru proba de simplu cat si pentru cea de dublu , o competitie structurata piramidal pe niveluri de joc a carei finalitate va desemna la sfarsitul ei un campion la simplu si o pereche campioana la dublu.

Cine se poate inscrie ?

Se pot inscrie jucatorii amatori de orice varsta si sex atat la debutul competitiei cat si pe parcursul ei. Fiecare jucator nou membru a competitiei va fi plasat la nivelul de baza al piramidei, respectiv 1. Inscrierile se fac la Mihai Colcer tel 0722 255 547 dupa ce in prealabil noul membru a citit si a acceptat obligatiile ce decurg din prezentul regulament.

Unde se joaca?

Meciurile din cadrul piramidei se vor desfasura doar la baza clubului Tenis Petrodava.

Cum se joaca ?

Sistemul de joc atat pentru proba de simplu cat si pentru cea de dublu prevede un sistem “ 2 din 3 seturi cu set decisiv la 1-1 la seturi “. Mingile de joc folosite vor fi cele ale jucatorilor.

Unde inregistrez rezulatul?

Rezultatul meciului va fi comunicat clubului de tenis Petrodava, respectiv lui Mihai Colcer. In urma rezultatelor, clubul Petrodava va actualiza un clasament structurat pe niveluri de joc cu puncte pentru fiecare jucator.

Acest clasament va fi pus la dispozitia jucatorilor in mediul online in timp real. Rezultatul comunicat trebuie sa fie acceptat de ambii jucatori, in caz contrar acesta nu va putea fi inregistrat.

Cum pot juca ?

Meciurile de tenis din cadrul competitiei se vor desfasura dupa ce jucatorii probei de simplu sau dublu au convenit anterior acest lucru prin lansarea unei provocari sau acceptarea ei, Orice jucator sau pereche membru al competitiei poate lansa provocari catre membrii ei, iar durata unei acceptari sau refuzul ei nu trebuie sa depaseasca 48 de ore. Provocarile vor putea fi facute doar catre jucatorii de nivel imediat superior sau inferior. In proba de dublu echipele vor fi alcatuite doar din jucatori care au acelasi nivel.

Cum sunt punctat?

La inscriere in competitie fiecare jucator devenit nou membru va primi la nivelul de baza 100 puncte. El va putea acumula su pierde puncte dupa urmatorul sistem:

 • Victorie cu jucator de nivel inferior  + 5 pct
 • Victorie cu jucator de acelasi nivel + 10 pct
 • Victorie cu jucator de nivel superior + 20 pct
 • Infrangere cu jucator de nivel inferior – 20 pct
 • Infrangere cu jucator de acelasi nivel – 10 pct
 • Infrangere cu jucator de nivel superior – 5pct

Pentru proba de dublu jucatorii vor fi punctati individual si clasamentul va fi individual, intrucat pe parcursul competitiei echipele vor putea suferi modificari in componenta lor.

Punctele accumulate in clasament vor face diferenta doar intre jucatorii aceluiasi nivel. Ca sistem de referinta, nivelul de joc este superior punctajului din clasament.

Cum promovez  ?

Jucatorii vor promova in cadrul piramidei dupa urmatorul algoritm:

 • Victorie cu jucator de nivel inferior aduce promovarea directa
 • Acumularea a 2 victorii cu jucator de acelasi nivel
 • Acumularea a 3 victorii cu jucator de nivel inferior

In cadrul piramidei clubului Petrodava nu vor exista retrogradari.

Unde platesc ?

Membrii piramidei care vor sa fie legitimati la clubul de tenis Petrodava vor putea beneficia de reduceri si bonusuri la tariful orelor de joc . Pentru acest lucru este necesar achitarea unei taxe de membru al clubului.

Ceilalti jucatori care vor sa devina membrii ai piramidei fara sa devina si membrii ai clubului de tenis vor achita tariful orelor de joc la prêt normal.

La sfarsitul meciurilor din piramida jucatorii vor trebui sa achite suplimentar taxa de 5 lei/pers . Acesti bani vor intra in bugetul competitiei si a fondului de premiere.

Cand incepe piramida ?

Clubul de tenis Petrodava organizeaza anual 2 competitii:

 • Piramida de vara  1 Aprilie –  30 Septembrie
 • Piramida de iarna  1 Octombrie – 31  Martie

Pentru piramida de iarna actuala perioada de competitie este 23 Decembrie 2020 – 31 Martie 2021.

Meciurile de tenis din sezonul regulat se desfasoara in perioada :

 • 1 Aprilie – 23 Septembrie pentru piramida de vara
 • 1 Octombrie – 24 Martie pentru piramida de iarna

In perioada 24 Septembrie – 30 Septembrie se organizeaza turneul Masters pentru piramida de vara.

Intre 25 Martie – 31 Martie se organizeaza turneul Masters pentru piramida de iarna.

Finalul competitiei va genera un clasament de simplu si dublu.

Primii 8 jucatori ai probei de simplu, indiferent daca apartin aceluiasi nivel sau nu( ex.piramida are 20 niveluri si nivelul 20 are doar 5 jucatori, atunci primii 3 jucatori de la nivelul 19 vor face parte din cei 8 finalisti) vor fi calificati la un turneu MASTERS cu un format de 2 grupe de 4 jucatori.

Meciurile turneului masters se vor disputa dupa sistemul 2 din 3 seturi cu set decisive la 1 –  1 la seturi.

Din faza semifinalelor tabloul devine eliminatoriu.

Pentru proba de dublu se aplica acelasi sistem cu precizarea ca in loc de 8 jucatori calificati la masters cum e cazul probei de simplu se vor califica 16 jucatori care vor trebui sa alcatuiasca de comun acord 8 echipe repartizate pe 2 grupe masters.

Toti jucatorii calificati la MASTERS vor fi premiati, iar toti jucatorii membrii ai piramidei vor fi invitati la finalul competitiei la petrecerea organizata de club.

VA ASTEPTAM CU DRAG SI VA URAM MULT SUCCES  !!!

Open chat
1
Buna. Imi poti scrie aici daca ai intrebari